logo

Актуелности

Општина Младеновац наставила пројекат "Подршка деци са сметњама у развоју"

 

Чланица Већа Градске општине Младеновац Сузана Васић посетила је Предшколску установу „Јелица Обрадовић“ и том приликом разговарала са директорком Јованом Илић о значају пројекта „Подршка деци са сметњама у развоју“.

„Подршку је кроз пројекат добило деветоро деце са листе чекања Центра за социјални рад, одељења у Младеновцу. Сва деца похађају предшколску установу, не само у градској средини, већ и у приградским и сеоским месним заједницама, Рабровцу, Кораћици и Село Младеновцу“, рекла је Сузана Васић и додала да су радно ангажоване на пословима лични пратилац завршиле обуку по акредитованом програму Републичког завода за социјалну заштиту.

Јована Илић, директорка ПУ „Јелица Обрадовић“, каже да је пројекат од изузетног значаја, како за децу и њихове родитеље, тако и за васпитаче.

„Реализација овог пројекта је од великог значаја за децу јер доприноси њиховој бољој социјализацији и комуникацији са вршњачком групом. Значајно је и за породице, будући да лични пратиоци преузимају један део обавеза од родитеља, а с друге стране представљају и подршку васпитачима у раду, што за циљ има стварање бољих услова за квалитетнији боравак деце у нашој установи“, рекла је Илићева.

Активности личног пратиоца планирају се у складу са индивидуалним потребама детета у области кретања, одржавања личне хигијене, храњења, облачења и комуникације са другом децом.

Овај пројекат Градска општина Младеновац реализује у сарадњи са Центром за заштиту људских и мањинских права и вредности „ОКО“, који је лиценцирани пружалац услуге Лични пратилац детета.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.