logo

Актуелности

Ускоро јефтинији такси од Аеродорома до Младеновца

Ускоро јефтинији такси од Аеродорома до МладеновцаПрема најавама Градска управа би за месец дана требало да донесе одлуку о три фиксне цене такси превоза од Ареодрома "Никола Тесла" до локација на територији Београда. На основу Нацрта одлуке Града такси превоз од аеродрома до града коштао би између 1.500 и 3.800 динара – колико би и коштао превоз до Младеновца, уместо досадашњих 5.000 динара.

– За пут до такозване урбане градске зоне која обухвата центар града, али и, на пример Петлово брдо или Карабурму фиксна цена износила би 1.500 динара. С друге стране, такси превоз до приградских насеља, као што је Обреновац, коштао би 2.500 динара док би највиша цена од 3.800 динара била за пут од Аеродрома до удаљених насеља, као што су Лазаревац, Младеновац или Сопот где нема београдског таксија – истиче Дејан Мали, члан Градског већа задужен за саобраћај и додаје да би иста цена важила и у супротном смеру.

Увођењем фиксне цене од аеродрома до града највише би уштедели Младеновчани. Тако ће, на пример, пут до Карабурме или Миријева који сада кошта око 2.000 динара, износити 500 динара мање. Међутим, цена таксија од аеродрома до, на пример, Железничке станице "порашће" за 400 динара пошто тренутно износи 1.100 динара. Фиксне цене таксија највише ће обрадовати путнике који иду до Младеновца јер ће се рачун смањити за 1.200 динара са садашњих 5.000 динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.