logo

Запаљена школа у Пружатовцу


Непознати починиоци су у ноћи између 8. и 9. јуна опљачкали и запалили основну школу у Пружатовцу, издвојено одељење ОШ "Коста Ђукић". 

 

 

 

Непознати починиоци су у ноћи између 8. и 9. јуна опљачкали и запалили основну школу у Пружатовцу, издвојено одељење ОШ "Коста Ђукић". 

На позив мештана, ватрогасне екипе су изашле на терен 8. јуна, око 2 сата и угасиле пожар у основној школи у Пружатовцу. Школа је била празна у време пожара, те на срећу није било повређених. Исте ноћи, патрола Полицијске станице Младеновац извршила је увиђај на месту паљевина.

Према изјави Јасминке Вуковић, директорке ОШ "Коста Ђукић", остаци паљевина нађени су у све три просторије које школа корисити, две учионице и канцеларији. Места паљевине су независна једна од другог, у канцеларији пожар је избио на столици, у једној учионици у дрвеном ормару, а у другој у кутку за предшколце.

Након прегледа просторија, утврђено је да је из школе украдено три касетофона, рачунар, две секире и два противпожарна апарата из ходника.На захтев школе, 10. јуна, овлашћена лица извршила су проверу електричних инсталација у запаљеној школи.

У закључку извештаја наводи се да пожар није настао од неисправности електричне инсталације.

Издвојено одељење у Пружатовцу, основне школе "Коста Ђукић", похађају ученици до петог разреда и предшколци, укупно њих 21.

 

 

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2021.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Информације од јавног значаја: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.