logo

Култура

"Cotton Pickers" најбољи на Гитаријади

Младеновачки блуз бенд "Cotton Pickers" победник је 45. зајечарске Гитаријаде.
Овогодишња тродневна 45. зајечарска Гитаријада одушевила је око 12 000 љубитеља рока на позорницама у центру Зајечара и у Спортском центру "Краљевица". Публика је уживала у свирци 14 такмичарских аматерских бендова, посебно у свирци бенда "Cotton pickers" из Младеновца, који је победио гласовима стручног жирија и нишког бенда "ДОК 7", коме је победничке гласове дала публика.
Првом бенду припала је награда од 150.000, а другом од 100.000 динара. Сви учесници такмичења биће у прилици да бесплатно сниме ТВ спот.
У ревијалном делу зајечарске гитаријаде наступили су, између осталих, Зона Б, Васил Хаџиманов бенд, Влатко Стефановски, Дадо Топић, Рибља Чорба, Агата, Kultural Shock и Дисциплина Кичме.

Бенд Cotton Pickers је настао 2004. године у Младеновцу када су се чланови бенда састали у оквиру неког сасвим другог пројекта...
У паузама између проба најчешће су свирали блуз и та идеја им се јако допала, па су наставили у оквирима овог жанра. Убрзо су почеле пробе са новооформљеним бендом који чине три члана Јован Степић (гитара и вокал), Иван Степић (бас) и Урош Угриновић (бубњеви).

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.