logo

Култура

Младеновац на графитима

Групу наших суграђана који се баве израдом графита, а желе да на организовани начин улепшају град, примили су представници градске оптшине Младеновац.

Милош Стојановић, заменик председника општине и Јасминка Прокић, помоћник председника, разговарали су са момцима који представљају дватесеточлану групу средњошколаца који се организовано баве израдом графита.

Како нам је рекао шеснаетсогодишњи Богдан Ђорђевић, ученик Техничке школе, вођа ове групе, у општину су дошли са жељом да израдом графита улепшају град. Иако су до сада јавно и увек уз дозволу станара радили графите на неколико локација у граду, проблема је ипак било.

– Ми смо се и обратили општини за дозволу јер смо до сада имали проблема са неким људима, а искрено желимо да улепшамо град. Иако смо имали одобрење станара зграда за израду графите увек се појави неко ко прети да ће звати полицију. Никада нисмо радили без сагласности људи да зид зграде буде осликан, а од општине само тражимо дозволу да неки стари зидови и неке ружне локације буду графитима улепшани.

Милош Стојановић, заменик председника општине Младеновац рекао је да ће им, колико то може, општина изаћи у сусрет.

– Увек је лакше да се нешто ради организовано, као што су урађени мурали на Спортском центру. Први корак је да конкретно напишете шта сте замислили и до пролећа ће сигурно имати довољно времена да се договоримо. Што се мене тиче и општине Младеновац увек смо подржавали и подржаваћемо сваки организовани облик уметности.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.