logo

Култура

Отворен Фестивал фолклора у Влашкој

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2013" који организује КУД "Шумадија" уз подршку Градске општине Младеновац, синоћ је свечано отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Прве вечери тродневног фестивала бројној публици су се представили инострани и домаћи ансамбли.

Захваљујући успешној организацији домаћина, КУД-а "Шумадија" из Влашке, дугогодишња традиција фестивала јуче је настављена по тринаести пут у нашој општини. Овогодишњи учесници Међународног фестивала фолклора "Влашка 2013" су фолклорне групе из Русије, Македоније, Румуније, Чешке, Црне Горе, Шапца и Угљевика.

На пријему у Свечаној сали "др Елси Инглис" добродошлицу у Младеновац и Влашку гостима је пожелела Јасминка Прокић, помоћник председника општине Младеновац. Дејан Тодоровић, председник КУД-а "Влашка", захвалио се општини на гостопримству и помоћи у организацији фестивала.

Отварајући Међународни фестивал фолклора "Влашка 2012", Дејан Чокић, председник општине Младеновац, се захвалио домаћину КУД "Шумадија" из Влашке на организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

– Имам ту привилегију да вас поздравим испред градске општине Младеновац и у своје лично име. Желим да вам се захвалим што већ годинама уназад организујете ову манифестацију као и данас, у овим тешким временима. Општина је дала мали допринос у организацији али ваша заслуга је заиста највећа колико сте дали сами себе. Драги Влашчани хвала вам што сте учинили да наша општина буде препознатљива у читавом региону – рекао је Чокић.

Извођачки програм Међународног фестивала фолклора "Влашка 2013" наставља се вечерас и сутра у дворишту основне школе у Влашкој. У недељу 28. јула, у оквиру Фестивала одржава се манифестација "Од предака за будућност" у оквиру које ће посетиоци моћи да погледају Сабор фрулаша, изложбу слика и представљање традиционалних српских јела и ракије.

Иначе, фестивалски програм почиње у 20,30 сати, а цена карте је 100 динара.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.