logo

Образовање

Најбоље из Младеновца

Најбоље из МладеновцаОливера Живојиновић, Стефани Шкорић и Димитрије Матић су имена која свакако треба запамтити јер ће се за њих тек чути. Успех можемо мерити различитим аршинима, бити најбољи у свом одељењу, у својој школи, у свом граду је велики успех, али бити међу најбољима у својој земљи је огроман успех, пре свега за сваког од њих, али и за целу нашу општину.

За успехе које су постигли на републичким такмичењима, Оливера Живојиновић прва у Србији из хемије, Стефани Шкорић друга из биологије и Димитрије Матић трећи из историје, Градска општина Младеновац је трома основцима из наших школа данас поклонила рачунаре и новчане награде.

Две девојке и момка који су својим знањем достојно представили нашу општину данас су угостили Драгана Лукач - Зечевић, члан Општинског већа за управу и образовање и Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац. У друштву својих родитеља и наставника, ученицима су уручени рачунари.

− Заиста вам од свег срца честитам што сте остварили тако велики успех и било би лепо да је данас овде више деце која су освојила неко од три прва места у Србији. Желимо да покажемо да Градска општина Младеновац мисли на вас и жели да вас мотивише да будете што бољи. Ја сам се определила да вама трома који сте освојили једна од прва три места на републичким такмичењима, купим по рачунар, а поред тога добићете и новчане награде, чисто да имате да купите себи нешто што волите. Ја се залажем за промоцију информатичке свести код деце и зато им и поклањам увек нешто што може да им користи у савременом друштву у којем живимо. Рачунар више није луксуз већ потреба јер вам је то услов и за даље школовање, а касније и за послове које ћете радити − рекла је Лукач - Зечевић.

Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, је ученицима доделио награде, након чега је уследила заједничка фотографија.

Оливера Живојиновић, првакиња на републичком такмичењу из хемије. захвалила се општини на поклону али и на томе што су јој омогућили да оде на такмичење и представља свој град.

− Била је велика конкуренција, и искрено међу 58 такмичара из Србије нисам очекивала да ћу освојити прво место, али, ето десило се − била је скромна Оливера.

Стефани Шкорић, вицешампион Србије из биологије каже да није ни размишљала о конкуренцији јер је на такмичење кренула пуна самопоуздања.

− Било је јако лепо и највећа награда за мене била би да идем на још неко такмичење, али жао ми је што се овде завршава. Одушевљена сам наградом од општине јер нисам очекивала да ћу добити било шта поготово јер после такмичења, осим општине Младеновац, од никога нисам добила било какву награду − рекла нам је Стефани.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.