logo

Образовање

Две трећине расељене ромске деце завршило разред

Две трећине расељене ромске деце завршило разред Након припремног предшколског програма, још двадесет двоје деце која су расељена из нехигијенског насеља испод моста Газела од наредне школске године похађаће наставу. Наиме, у току ове године деца из насеља у Барајеву, Младеновцу, Раковици, на Чукарици и у Сурчину похађала су припремни предшколски програм и, након редовне процедуре, уписала се у први разред. На основу података предшколских установа и школа, укупно 22 ученика биће уписана у први разред, док ће једна девојчица похађати наставу по посебном програму.

Као и прошле године, ђаци прваци ће на поклон добити уџбенике и сав потребан школски материјал. На основу података школа, више од 70 одсто ученика ромске популације расељених испод Газеле са успехом је завршило протеклу школску годину и уписало се у следећи разред.

− Оно што нас радује јесте чињеница да су деца из некадашњег нехигијенског насеља остварила значајан напредак у описмењавању, да деца добро сарађују са наставницима и друже се с новим пријатељима. У целом овом процесу од највеће важности је била спремност родитеља да сарађују са школама и тако улажу у будућност своје деце. Град Београд ће учинити све да и остали који ове школске године нису похађали наставу, од 1. септембра, на основу претходне провере знања, крену у школу − рекао је Владимир Тодић, градски секретар за образовање.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.