logo

Пољопривреда

Општина субвенционише вештачко осемењавање са 5.000.000 динара

Општина субвенционише вештачко осемењавање са 5.000.000 динараНакон недавног договора Општине Младеновац са ветеринарским амбулантама и станицама, сви власници крава са подручја наше општине од 1. фебруара имаће право на остваривање субвенције приликом вештачког осемењавања крава у износу од 1000 динара по грлу. Према речима Милана Ђорђевића , члана Општинског већа за пољопривреду, Градска општина Младеновац издвојила је за ову акцију око 5.000.000 динара.

Ђорђевић је најавио да ће пуна цена осемењавања, од око 1.500 динара, коју произвођачи плаћају ветринарима бити умањена за 1.000 динара те да ће овај посао обављати две ветеринарске станице и три амбуланте које су регистроване у нашој општини.

− Процена је да у овом моменту има око 5.000 грла која подлежу овом суфинсирању те је и оквир новца који је предвиђен око 5 милиона динара. Ова активност почиње од 1. фебруара и трајаће до краја године. Као обавештење упутићемо допис свим нашим произвођачима који су регистровани у бази Министарства пољопривреде да имају право на ову субвнецију и начин на коју је могу остварити. Истичем да сва грла морају бити преведена на власника у чијем дворишту се налазе, па ће наши произвођачи морати бити мало ажурнији у превођењу новокупљених грла. То значи да не чекају ону званичну акцију коју раде ветеринари, јер грло које се не буде налазило у бази података неће моћи остварити право на ово суфинансирање − каже Ђорђевић.

Он је додао да ова акција важи само за прво осемењавање, односно да произвођачи неће моћи да рачунају на субвенцију за исто грло уколико оно први пут није остало стеоно.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.