logo

Спорт

Победа у сенци повреде Благојевића

Победа у сенци повреде Благојевића
Младеновчани су успели да у суботњем мечу савладају незгодног госта из Крњаче. Важна победа и значајна три бода остала су у сенци повреде младог нападача са "Селтерса" Ивана Благојевића који је након судара са противничким голманом пребачен у Ургентни центар али је на срећу прошао без озбиљнијих повреда.
МЛАДЕНОВАЦ – ПАЛИЛУЛАЦ 2 : 0 (0 : 0). Одговорна игра донела је српсколигашу са "Селтерса" значајна три бода којим су одржали корак са водећим екипама. Очигледно је Мијовићев разговор са играчима после прошлонедељног кикса и пораза од Београда са 3 : 0 имао ефекта. Првих 45 минута суботње утакмице обележила је тежа повреда Ивана Благојевића. На убачену лопту нападач Младеновца кренуо је сам ка противничком голу када је голман гостију Немања Белић истрчао и испред шеснаестерца "улетео" у Благојевића. Након судара нападач Младеновца је остао да непомично лежи на терену и на носилима је у полусвесном стању изнет са терена. Младић је на полувремену превезен у Ургентни центар.

Како нам је данас рекао лекар ОФК Младеновца др Сребрен Николић, млади Благојевић је претрпео јако нагњечење грудног коша и десне стране абдомена али на срећу сада се добро осећа. Николић каже да је Благојевић прошао све контролне прегледе али да ће нападач са "Селтерса" паузирати једну утакмицу након чега ће бити спреман за повратак у тим.
Младеновчани су повели у 55. минуту. Костић је срушен у противничком казнененом простору, а судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач пенала био је Марко Пантић. До другог гола ОФК Младеновац стиже после акције коју је започео резервиста Смиљковић који пролази по десној страни и додаје Стевовићу који прослеђује лопту у мрежу. У финишу меча после ударања противничког играча, дефанзивац Младеновчана Вуковић добија црвени картон.


ШУМАДИЈА – БЕОГРАД 1 : 0 (1: 0). Играчи из Јагњила били су јуче у сваком погледу бољи од Београђана. На дубинску лопту Горана Цветковића у 35. минуту одлично реагује Тасић и главом шаље лопту у угао мреже противничког гола. Домаћини и у другом полувремену настављају офанзиву иако су од 61. минута играли са десеторицом играча. Нападачи Живановић и Вигњевић имали су до краја по две изузетне шансе да увећају предност.







Резултати 9. кола


БАСК – Срем 1 : 1
ПКБ – Земун ОДЛОЖЕНО
Телеоптик – Лисовић 0 : 1
Раднички (О) – Сопот 0 : 1
Младеновац – Палилулац 2 : 0
Шумадија – Београд 1 : 0
Синђелић – Дорћол 2 : 1
Железничар – Раднички (НБГ) 1 : 2



Табела Српске лиге "Београд"
1. Телеоптик 20
2. Земун 18
3. Шумадија 16
4. Младеновац 16
5. Лисовић 14
6. Раднички (О) 13
7. ПКБ 12
8. Палилулац 12
9. БАСК 11
10. Срем 10
11. Сопот 9
12. Раднички (НБГ) 9
13. Железничар 8
14. Београд 6
15. Дорћол 5
16. Синђелић 5



Парови 10. кола ( 18/19. октобар)

БАСК - ПКБ
ЗЕМУН - ТЕЛЕОПТИК
ЛИСОВИЋ - РАДНИЧКИ (О)
СОПОТ - МЛАДЕНОВАЦ
ПАЛИЛУЛАЦ - ШУМАДИЈА
БЕОГРАД - СИНЂЕЛИЋ
ДОРЋОЛ - ЖЕЛЕЗНИЧАР
СРЕМ - РАДНИЧКИ (НБГ)

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.