logo

Спорт

Прва лига за три године

Прва лига за три године
"Спортски Журнал" објавио је пре три дана интервју са Браниславом Јовановићем, председником општине Младеновац. Новинаре је занимало какво је виђење првог човека Младеновца градског фудбала и пре свега будућности тренутног српсколигаша ОФК Младеновца.
Говорећи о финасирању клуба Јовановић каже да се доста тога променило.

– Пет - шест година општина је давала позамашна новчана средства и финасирала српсколигаша, чак 90 одсто играчког кадра било је са стране, али та политика није била добра. Трошкови су били баснословни, а сада је преовладала жеља да обрнуто радимо. Једини и најисправнији пут је да кренемо од сређивања инфраструктуре, потребно је првенствено решити статус садашњег стадиона и утврдити ко је власник – општина или неко други. Ако то није локална самоуправа, идемо у изградњу објекта на другој локацији – каже Јовановић.


На питање новинара да ли се назире могуће решење овог проблема Јовановић је одговорио.

– Најбоље би било да постигнемо договор са Концерном "Петар Драпшин" и да општина преузме игралиште Радничког, а у току су разговори. Трећа солуција је војни комплекс "Сајмиште", донета је одлука да се сео објекат откупи, доведе у функцији и на крају оспособи за фудбал. Имовински односи нису решени тако да је најизвеснија комбинација да играмо на терену "драпшинаца", садашњег члана Друге београдске лиге. Стадион мора да буде власништво града, а ко ће на њему да игра ствар је договора. План је да се у Младеновцу направе две – три стадиона и то је абецеда фудбалског спорта – нагласио је Јовановић. Он је додао да годишњи трошкови такмичења у Првој лиги Србије износе између 250.000 и 300 хиљада евра, а да ти трошкови за такмичење у Српској лиги Београд износе око 70.000 евра.

– Већину средстава издваја општина, помажу спонзори, пријатељи из града и околине ... Једини начин уздизања фудбала на високе гране је реална дугорочна стратегија стварања играчког кадра, тада ће бити много лакше. План кројимо за наредне три године, свесни смо ипак да је много пара потрошено без потребе. Стално понављамо, хајде да стварамо децу, најскупљи су готови играчи, а улог се врати после три – четири лета. Људи овде заиста хоће да помогну, воле фудбал и ОФК Младеновац, тако да клуб комотно може да функционише и без општинске власти. За три године враћамо се у Прву лигу ! Тамо је Младеновцу место. Што се првог тима тиче, први пут имамо сложну екипу, немамо звезде унутар сениорског састава и то је најважније. За сада све иде преко плана у такмичарском погледу. Од 10 до 15 милиона динара општина одваја за финасирање клубова са нашег подручја, расписали смо конкурс, можда ћенеко рећи да је сума мала, међутим спутани смо, такав је распоред средстава. Очекујемо да се питање спорта реши изменом Статута на нивоу Владе Републике Србије – каже Јовановић и додаје да је на почетку сезоне план био само да ОФК Младеновац не буде последњи и испадне из лиге. Све изнад тога сматра се успехом – напомиње Јовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.