logo

Здравство

Породица хуманих људи

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви, данас је организован традиционални пријем у организацији Градске општине Младеновац и младеновачког Црвеног крста. Добровољне даваоце крви и све који су помогли афирмисању ове хумане делатности поздравили су Дејан Чокић, председник Градске општине Младеновац и његов заменик Милош Стојановић.

Доктор Недић је поздравио све присутне и нагласио да су крв и продукти од крви неопходни за лечење свих животно угрожених болесника, те да је здрав човек једини извор ових лекова. Он је додао да годинама младеновачки Црвени крст улаже огромне напоре у мотивисању људи да дају крв што даје видне резултате.

Дејан Чокић, председник Градске општине Младеновац, поздравио је добровољне даваоце и рекао да општине Младеновац има дугогодишњу успешну сарадњу са Црвеним крстом.

– Верујем да ова сарадња може бити још боља наредних година. Испред наше општине вам се захваљујем, сматрам да сте ви хероји наше општине и желим вам пуно среће и здравља.

Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац, рекла је да се ова организација налази међу првим београдским општинама по броју давалаца и прикупљеним јединицама крви.

– Ми у радним организацијама имамо све мање давалаца крви али ћемо се трудити да у оквиру школа и месних заједница покушамо да вратимо све наше бивше даваоце крви како би дали своју драгоцену течност. Покушаћемо са председником општине да у нашем Дому здравља опет постоји посебна кутија за здравствене књижице добровољних даваоца и да они увек имају предност при прозивању јер то стварно заслужују.

Након пријема, Дејан Чокић уручио је јубиларна признања добровољним даваоцима крви.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.