logo

Здравство

Руке ван џепова !

Руке ван џепова !Неколико наших суграђана је јутрос кренуло на посао, а завршило у Дому здравља. Како су нам данас рекли у дежурној служби младеновачког Дома здравља од јутарњих часова, тачнија од седам до осам сати, завладала је права епидемија прелома и нагњечења услед падања са залеђених тротоара и степеница.

– Од јутрос смо имали пријеме више грађана због прелома и контузија. Четворо људи је примљено са преломом руке и једна особа са преломом десне лопатице, а ово остало су контузије кичменог дела. Ради се углавном о преломима леве или десне подлактице због пада на испружену руку. Свака фрактура је тешка телесна повреда, али можда је најопаснији прелом лопатице јер постоји опасност оштећења крвних судова – каже дежурни доктор Жмико Васиљ, из Дома здравља.

Он је додао да нема правила јер су примани и старији и млађи људи, од 30 до 50 година, односно они који су кренули јутрос на посао. Доктор Васиљ саветује, пре свега старијм суграђанима, да без преке потребе не излазе на улицу, а ако се већ иде треба користити моторизовани превоз јер су тротоари неочишћени, нарочито у раним јутарњим сатима, док је после девет сати кретање далеко безбедније.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.