Aktuelnosti

Izložba slavskih kolača - praznik tradicije i kreativnosti

Objavljeno u Aktuelnosti.

Na sedmoj po redu izložbi slavskih kolača, koja je održana u Domu kulture u Vlaškoj u organizaciji Udruženja „Od predaka za budućnost“, predstavilo se 33 izlagača iz različitih krajeva Srbije.


Za najlepši i najbolje pripremljen slavski kolač, takmičile su se žene iz Osečine, Jagodine, Svrljiga, Barajeva, Požarevca, Grocke i Mladenovca.


Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, pohvalio je domaćine na uspešno organizovanoj manifestaciji i istakao značaj ovakvih događaja za očuvanje kulturnog nasleđa, nacionalnog identiteta i porodičnih tradicija. Čestitke je uputio i svim učesnicama, kao i dobitnicama nagrada na izuzetnom trudu i kreativnosti koje su pokazale u pripremanju slavskih kolača.


Po oceni žirija, prvo mesto i titulu za najbolji kolač osvojila je Ljiljana Jevtić iz Udruženja žena Pudarci, drugo mesto pripalo je Zorici Mratinković iz Udruženja žena iz Dražnja, dok je treće mesto osvojila Zorka Todorović, članica Udruženja „Od predaka za budućnost“. Nagrada publike pripala je Mariji Mirosavić iz Koraćice.


Posetioci su, pored slavskih kolača, imali priliku da uživaju i u izložbi domaće radinosti mladenovačkih udruženja, kao i u nastupima učenika Osnovne škole "Bora Lazić" i Kulturno-umetničkog društva "Šumadija", među kojima su bili i najmlađi članovi KUD-a iz Šepšina.

Slkolac1
Slkolac2
Slkolac3
Slkolac4
Slkolac5