logo

Sport

Порази, порази ...

Порази, порази ...

Тринаесто српсколигашко коло било је неуспешно за наше клубове. ОКФ Младеновац је поразом на "Селтерсу" од БАСК –а наставио серију лоших, док је у дербију кола захуктала Шумадија заустављена код куће од првопласираног Земуна.



МЛАДЕНОВАЦ – БАСК 0 : 1 (0 : 0) . Изгледа да и фудбалери и стручни тим са "Селтерса" једва чекају крај полусезоне и одмор који им је очигледно неопходан. Нашем српсколигашу је очигледно потребан тајм – аут како би се консолидовали и направили тим и стратегију за наставак сезоне. Да ствари не функционишу најбоље видело у последњих неколико утакмица, а то је било јасно и малобројним навијачима у суботњој утакмици против БАСК – а.
Пред око 200 гледалаца и неколико промрзлих полицајаца обе екипе су отворено стартовале, доста претрчале али без ефекта. Младеновчани су могли да добију суботњу утакмицу само да је гол противника био неколико метара виши. Неколико траљавих шутева завршавали су изнад пречке, далеко поред стативе или у наручју голамана гостију Костића. Гости који нису били ништа бољи од Младеновца ипак су дошли до три бода и то преко Сташића у 62. минуту. Пад концентрације одбране користи центарфор "соколова" који на пас Булатовић рутински матира Нићифоровића. Младеновчани у финишу крећу на изједначење али неповезана игра и непрецизни шутеви је све што су показали до краја. Најбољу прилику за поравњање имао је Смиљковић у 89. минуту али очи у очи са голманом Костићем шутира са пет метара право у њега.


ШУМАДИЈА - ЗЕМУН 0 : 1 (0: 1) . Дерби кола одиграо се јуча пред око 1000 гледалаца. Домаћи су кренули силовито бодрени верном публиком и већ у првом минуту су могли до предности. На убацивање Цветковића али је Вигњевић за мало био кратак. Исти играч неколико минута касније пролази противничког играча, центрира али испред Тешића бек гостију исзбацује лопту у корнер. Јагњилци губе дерби у 27. минуту. Дугачка лопта са центра убачена пред шеснаестерац домаћих долази до Лекића који из окрета шутира и погађа рогаљ Муратовићевог гола. У другом полувремену домаћи крећу жестоко и од 46. до 69. минута промашују три колосалне шансе, актери : Вигњевић и два пута Игњатовић. До краја виђене су по још две шансе на обе стране али Земунци су однели кући сва три бода и направили дугачак корак на путу за повратак у Прву лигу Србије. Домаћинима пак остаје борба за друго место и шанса да кроз бараж дођу до вишег ранга.








Резултати 13. кола



Телеоптик – Срем 2 : 0

Раднички (О) – ПКБ 1 : 0

Младеновац – БАСК 0 : 1

Шумадија – Земун 0 : 1

Синђелић – Лисовић 0 : 0

Железничар – Сопот 1 : 0

Раднички (НБГ) – Палилулац 1 : 0

Дорћол – Београд 1 : 0







Табела Српске лиге "Београд"

1. Земун 33

2. Телеоптик 32

3. Шумадија 25

4. Раднички (О) 22

5. Лисовић 19

6. Младеновац 17

7. БАСК 17

8. Срем 16

9. Раднички (НБГ) 15

10. Дорћол 14

11. Сопот 13

12. Синђелић 13

13. Палилулац 13

14. ПКБ 12

15. Железничар 12

16. Београд 11





Парови 14. кола ( 15/16. новембар)



СРЕМ - БЕОГРАД

ПАЛИЛУЛАЦ - ДОРЋОЛ

СОПОТ - РАДНИЧКИ (НБГ)

ЛИСОВИЋ - ЖЕЛЕЗНИЧАР

ЗЕМУН - СИНЂЕЛИЋ

БАСК - ШУМАДИЈА

ПКБ - МЛАДЕНОВАЦ

ТЕЛЕОПТИК - РАДНИЧКИ (О)




  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.