logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Београд помаже самозапошљавање

Секретаријат за привреду расписао је данас конкурс за доделу средстава за самозапошљавање незапослених лица социјално угрожених категорија на територији града Београда.

Конкурс је расписан у циљу смањења опште стопе незапослености, подстицања запошљавања незапослених лица, подршке отварању нових малих и средњих привредних субјеката, као и подстицања отварања нових радних места,

Субвеницје ће се додељивати незапосленим лицима искључиво за оснивање и регистрацију привредних друштава односно предузетника, у којем ће корисници субвенција засновати радни однос на неодређено време и обављати делатност за коју је привредни субјекат регистрован.

На конкурс могу да се јаве незапослена лица старија од 45 година која се налазе на бироу за запошљавање, лица са инвалидитетом, самохрани родитељи и лица која су била на издржавању затворске казне, жртве насиља, родитељи деце са инвалидитетом, интерно расељени и избегли.

Конкурс ће трајати до 20. септембра, а заинтересовани који испуњавају услове из  конкурса треба да се јаве Центру за социјално предузетништво града Београда који ће им дати одређена стручна знања како би своју пословну идеју преточили у бизнис план. На основу тога ће комисија после оценити да ли су те пословне идеје добре, самоодрживе и коме ће се средства доделити, објашњава градски секертар за привреду.

Упутство конкурса, сву пратећу документацију и шаблон бизнис плана који треба да попуне заинтересовани ће моћи да преузму са сајта града Београда, али и у Секретаријату за привреду и Центру за социјално предузетништво града Београда.

 

Преузмите текст конкурса - ОВДЕ

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.